Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сингапур заживя с F1

Сингапур заживя с F1

57
0

Сингапур инвестира $90 млн. долара в състезанието, което трябва да популяризира страната. Част от парите обаче са вече усвоени от местни компании. Производителите на бетонните блокове около трасето, мрежите и мантинелите прибраха 35 милиона, като тези съоръжения ще бъдат ползвани и през следващите 5 години на договора.
Общо в холдинга, който управлява състезанието, правителството е вложило 125 млн. долара, като се очаква сумата за надпреварата да е по-малка през следващите години. Тя вероятно ще влезе в рамките на $40-45 млн., колкото струват кръговете на година в Бахрейн и Китай.
Свръхмодерен Сингапур няма проблеми с тези разходи, защото само от туризъм миналата година в държавната хазна са влезли 1,52 милиарда долара.
Градът, който е изключително красив и зелен, сега живее с ритъма на Формула 1.
Огромната част от младите хора са облечени в цветовете на екипите и се редят на големи опашки в центъра, за да се качат на симулаторите там.
Над 500 000 души пък платиха специалния пакет, за да гледат състезанието по телевизията, защото билети на практика вече няма.
Интересно е още, че градският транспорт работи върху част от пистата, но само от 5 до 9 часа сутрин. След това всичко влиза в метрото под земята или се движи в хладината на огромните молове, които на практика са свързани в целия център на града.
Въпреки огромния поток от над 5 милиона жители и поне половим милион гости, чистотата е безупречна и не може да е друго в град, в който изхвърлянето на дъвка се наказва с 500 долара.