Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Синът на Хакинен иска да става футболист

Синът на Хакинен иска да става футболист

69
0

Синът на Мика Хакинен – Хуго, явно няма намерение да следва пътя на прочутия си баща. Финландецът спечели две титли във Формула 1 през 1998 и 1999 г. с Макларън и куп победи. Неговият наследник обаче иска да стане професионален футболист. 15-годишният Хуго кара картинг в последните няколко години с променлив успех във френския шампионат за кадети.

„Хуго опита с картинга и беше добър, но това не бе неговата страст, обясни Мика в своя блог в сайта на Макларън. – Сега той е на 15 г. и срастта му е футбола. Той е отдаден на това да се опита да стана професионален футболист и аз ще го подкрепям в това.

Нямам против това, че няма да стане професионален пилот, като щях да го подкрепя ако беше искал да стане. Тежко е за един пилот да бъде син на двукратен шампион във Ф1, защото прави нещата по-трудни, но и по-лесни! Просто питайте моя стар приятел и съперник Деймън Хил.”

В момента във Формула 1 се състезават Нико Розберг и Макс Верстапен, които са синове на пилотите от далечното и по-близко минало на Ф1 – Кеке Розберг и Йос Верстапен.