Начало Други Синът на Шумахер ще кара във Формула 3 за тима на Према

Синът на Шумахер ще кара във Формула 3 за тима на Према

53
0

Синът на Михаел Шумахер – Мик, ще кара за екипа на Према в европейската Формула 3, обявиха официално от тима. Пилотът караше за Према в германската и италианската Формула 4 през изминалия сезон, като завърши на второто място и в двата шампионата. И за следващата година ще се качи едно стъпало напред. Негови съотборници ще бъдат Калум Илот и Гуан Ю Зу.

„Формула 3 ще бъде идеална стъпка за мен. Нямам търпение новият сезон да започне, заяви Мик. – Също така съм щастлив да остана в Према, защото това е много професионален тим и ще мога отново да науча много в него. Следващият сезон със сигурност ще е предизвикателен, но тестовете, които направихме в последните няколко седмици, доказаха, че болидът от F3 е изключителна забавен за каране.”

„Развълнувани сме да продължим да работим с Мик през 2017 г., заяви шефът на тима Анджело Росин. – Не само защото е пилот с умения, но защото е и страхотно момче и вече показа, че притежава всичко да бъде от най-големите професионалисти. Да дебютира в серии като европейската Формула 3 няма да е лесно, но ние ще сме на 100% зад него, за да му помогнем да продължи да впечатлява, както направи през изминалия сезон.”