Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сироткин е новият фаворит за мястото в Уилямс

Сироткин е новият фаворит за мястото в Уилямс

64
0
Сергей Сироткин

Сергей Сироткин е новият фаворит за второто титулярно място в екипа на Уилямс през следващия сезон, съобщава Motorsport. Според информацията в последните седмици след тестовете в Абу Даби екипът на Франк Уилямс е разгледал внимателно данните.

И според тях Сироткин, който също кара в изпитанията на гумите на Пирели за 2018 г. на пистата Яс Марина в края на миналия месец, е показал по-добро представяне като чиста скорост от досегашния фаворит Роберт Кубица.

Кубица се представи много добре в тестовете, изпълни програмата на тима и не допусна сериозни грешки. Освен това даваше много добра обратна информация на тима и изгради бързо добри отношения с хората в екипа.

В Уилямс обаче са решили, че ще наемат този пилот, който покаже най-добро представяне по отношение на скоростта. В деня, в който и двамата караха в Абу Даби за Уилямс, Кубица постигна с близо половин секунда по-добро време, но бе и с доста по-меки гуми – хиперсофт, срещу софт за руския пилот.

Сироткин, който тази година бе резервен пилот на Рено и кара в няколко свободни тренировки за тима, последен се включи в листата на кандидатите за мястото в Уилямс. Сред тях освен него и Кубица, са още Дани Квят, Паскал Верлайн и Пол ди Реста.

Според Motorsport Кубица и Ди Реста вече били извън сметките за мястото, като резервен вариант за екипа бил Квят, ако сделката със Сироткин не се осъществи.

Смята се, че последният ще донесе сериозни спонсори със себе си, които да дадат около 15 млн. паунда, които ще дойдат главно от руската компания SMP Racing.