Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сироткин и спонсорите му решили да напуснат Уилямс

Сироткин и спонсорите му решили да напуснат Уилямс

56
0
Сергей Сироткин,Уилямс

Сергей Сироткин и неговият основен спонсор SMP Racing сами решили да напуснат екипа на Уилямс след края на настоящия сезон във Формула 1 заради слабото представяне на тима.

Руснакът бе избран за титуляр в началото на тази година като съотборник на Ланс Строл. Уилямс обаче показа изненадващо слаба форма, като болидът на тима беше най-бавният в решетката. Съответно екипът от Гроув ще завърши на последно място при конструкторите.

Сироткин обяви, че няма да бъде във Формула 1 следващия сезон, а Строл ще премине във Форс Индия. Двамата ще бъдат заместени от Джордж Ръсел и Роберт Кубица.

„Взехме решение да не продължим да участваме във Формула 1 с екипа на Уилямс, каза шефът на SMP Racing Борис Ротенберг. – Бяхме неприятно изненадани от нивото на представяне на тима на старта на сезона. След това развитието на колата не беше достатъчно добро.

Въпреки това Сергей направи добър сезон с оглед на обстоятелствата. Той даде всичко от себе си и и изпълни 100% от поставените му задачи. Удовлетворени сме от неговата работа и в момента проучваме възможностите за продължаване на състезателната му кариера.“

Самият Сироткин заяви: „За жалост няма да се състезавам във Формула 1 следващия сезон. Беше дълга и трудна година и не всичко се разви по начина, по който исках. Но аз продължавах да работя. Честно казано с оглед на обстоятелствата, свърших добра работа.“