Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сироткин не обръщал внимание на коментарите, че е платен пилот

Сироткин не обръщал внимание на коментарите, че е платен пилот

38
0
Сергей Сироткин

Новият пилот на Уилямс Сергей Сироткин заяви, че не обръща внимание на коментарите и публикациите в медиите, че е платен пилот и парите са основната причина той да бъде нает от екипа на Франк Уилямс.

Руснакът подписа договор с тима за няколко години, като се смята, че компанията SMP Racing, която го подкрепя, е платила на Уилямс 15 милиона паунда спонсорски пари.

Сироткин спечели битката за позицията с Роберт Кубица, който дълго време бе фаворитът за позицията. Полякът в крайна сметка стана резервен пилот, а от отбора обясниха, че Сироткин е показал по-добра скорост на тестовете.

“Не обръщам внимание на определения като „платен пилот“, каза Сергей пред руското радио Sport FM. – Хората пишат разни неща, но откъде вземат информацията? Ако знаеш нещо и можеш да го потвърдиш с факти, тогава го направи.“

Сироткин също така коментира решението на Liberty Media да премахне момичетата от стартовата решетка във Формула 1 от тази година. Според него за пилотите това не променя нищо, тъй като те така и не ги забелязват.

„Когато стоиш на стартовата решетка, не мислиш за момичета, каза руснакът. – Ако не ми бяха казали тази новина, че ги премахват, дори нямаше да забележа, че ги няма. Иначе разбирам позицията на опонентите и защитниците на това решение.“