Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сироткин ще e пилот на Заубер през 2014 г., ако получи суперлиценз

Сироткин ще e пилот на Заубер през 2014 г., ако получи суперлиценз

22
0
Сергей Сироткин

Сергей Сироткин ще е пилот на Заубер през сезон 2014, ако получи суперлиценз за Формула 1, потвърди шефът на тима Мониша Калтенборн.

Част от споразумението на Заубер с трите руски партньори на отбора бе екипът да подготви развойна програма за 18-годишния руснак, която да го подготви за Формула 1. Той е син на шефа на един от трите спонсора на Заубер – руският институт за авиационни технологии. Сироткин в момента се състезава във Формула Рено 3.5, а през този сезон спечели и подиум в сериите. Все още обаче няма достатъчно опит зад волана, за да получи суперлиценз. Той трябва да е карал поне 300 км с кола от Формула 1. 

Що се отнася до състезателите ни, знаем, че бихме искали Сергей да е наш пилот догодина, но той все още се нуждае от суперлиценз, а това трябва да бъде прието сериозно. Убедени сме, че той може да се справи, ще направим най-доброто, което можем, за да го подготвим (за F1), но също така това е голяма стъпка. Ако това проработи, ще видим какви опции имаме и ще обявим решението си впоследствие – коментира Калтенборн.

Тя каза още, че Сироткин ще направи тестове със Заубер след края на състезателната му година в сериите на Рено (последната надпревара е на 18-20 октомври). Той вече посети фабриката на отбора в Хинвил, където му взеха мярка за седалка, и ще започне работа с физиотерапевта на екипа.

Седмица след Гран при на Сингапур Сироткин ще направи и демонстрация със Заубер на пистата в Сочи. Руснакът ще кара на първата част от трасето, която вече е завършена.