Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сироткин стана тестпилот на Рено, ще кара в тренировките в Сочи

Сироткин стана тестпилот на Рено, ще кара в тренировките в Сочи

24
0

Сергей Сироткин беше обявен официално за тестпилот на Рено във Формула 1. Руснакът ще кара за тима още в първата свободна тренировка в петък за Гран при на Русия, като ще замести Кевин Магнусен. 20-годишният пилот е печелил състезания във Формула Абарт, AutoGP, Формула Рено 3.5 и GP2, като в последниата серия завърши на 3-о място в дебютния си сезон през 2015 г. Като част от договора си, Сироткин ще кара в още няколко сесии в петък до края на сезона.

“Всичко се случи толкова бързо, че още не мога да го повярвам, заяви Сироткин. – Това е страхотна възможност за мен. Искам да науча колкото се може повече, вършейки възможно най-добрата работа за тима, карайки в първата свободна тренировка.”

Сергей ще комбинира новата си роля с титулярно място в GP2, където ще кара за тима на ART Grand Prix, който е съоснован от настоящия състезателен дирекотр на Рено Фредерик Васьор. В миналото Сироткин бе тестпилот на Заубер с идеята да стане титуляр. Той дори направи дебют в състезателен уикенд в тренировките в Сочи през 2014 г., но след това приключи взаимоотношенията си с швейцарския тим.