Начало Автомобили Система за избягване/намаляване на последствията от челен удар на Mitsubishi с награда...

Система за избягване/намаляване на последствията от челен удар на Mitsubishi с награда от Euro NCAP

76
0

Системата за избягване или намаляване на последствията от евентуален челен удар чрез автоматично задействане на спирачките Forward Collision Mitigation (FCM) на Mitsubishi Motors Corporation, монтирана на новото поколение Outlander, които бяха пуснати в продажба в Европа преди няколко месеца, е последната новост в съвременните системи за безопасност, отличена от независимата организация Euro NCAP (Европейска програма за оценка на новите автомобили) с наградата Advanced Rewards.

Независимо дали става въпрос за избягване или омекотяване на удар, или за предпазване при удар, съвременните технологии определят днешните предни постове в развитието на сигурността на автомобилите, а от 2010 г. досега Euro NCAP Advanced са отличили и признали производители на автомобили за въведените от тях нови технологии за безопасност, които носят значително по-големи ползи по отношение на безопасността за потребителите и за обществото. За всяка номинирана от производител на автомобили технология Euro NCAP назначава група от обективни експерти, които извършват преглед на доказателствения материал, предоставен от производителя. Чрез строг логически анализ на начина, по който е разработена, тествана и валидирана технологията, както и въз основа на наличния реален световен опит може да се определи качеството на работа на системата и нейната очаквана ефективност. При наличие на достатъчно силни доказателства, Euro NCAP награждава технологията, както направи това днес с FCM на Mitsubishi Motors.

Системата FCM е още едно свидетелство за приноса на Mitsubishi Motors за по-безопасна среда на шофиране, беше внедрена за пръв път през 2012 г. в отличения от Euro NCAP 5-звезден Outlander заедно с други съвременни характеристики на безопасност като системата за адаптивно регулиране на дистанцията Adaptive Cruise Control (ACC) и системата за предупреждение при напускане на лентата на движение Lane Departure Warning (LDW), като по-късно ще бъде включена и в бъдещи модели.

Според оценката, дадена от Euro NCAP: “Отличената от Euro NCAP система за избягване или намаляване на последствията от евентуален челен удар чрез автоматично задействане на спирачките на Mitsubishi Motors е пример за това, че някои производители на автомобили полагат усилия да ни помогнат да намалим още повече катастрофите и жертвите по пътищата като предоставят на потребителите системи за автономно аварийно спиране.”

Заедно с ACC и LDW, отличената от Euro NCAP система FCM допълва постоянните мерки, предприемани от Mitsubishi за развитието на нейните различни инициативи и иновации, свързани с безопасността, независимо дали става въпрос за патентованата й подсилена конструкция за безопасност RISE (Reinforced Impact Safety Evolution), за фина настройка на свързани с безопасността области или за редовното внедряване на нови характеристики за пасивна безопасност.