Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Системата за налагане на наказания в F1 вероятно ще претърпи промени

Системата за налагане на наказания в F1 вероятно ще претърпи промени

27
0
катастрофа,Пастор Малдонадо,удар

Системата във Формула 1 за налагане на наказания вероятно ще претърпи промени. ФИА обсъжда какви точно да са те, заяви председателят на клуба на британските автомобилни състезатели (BRDC) Дерек Уоруик. Той е сред бившите пилоти, участващи като стюарди в кръговете от световния шампионат и твърди, че валидността и адекватността на настоящите правила са били обсъждани на скорошна среща в Париж.

Имаше събиране в Париж, което председателствах заедно с Чарли [Уайтинг]. Родиха се хубави идеи. Все още не знам дали ще излезе нещо от тях, как биха могли да бъдат приложени. Всичко е много ново, преди нямахме такива срещи. Чарли ще анализира всичко и ще даде препоръки. Може да има известни промени в следващите няколко месеца или година – разясни Уоруик пред autosport.com.

Той допълни, че не винаги е съгласен с постановленията на съществуващия код – санкция преминаване през питлейна например била прекалена за някои инциденти и недостатъчно наказание за други.

Определено имаше някои интересни неща от срещата с всички постоянни стюарди. Чарли ще представи нещата на Жан [Тод]. Има наказания, наследени с времето. Преминаване през питлейна в Канада, където се губят около 15 секунди, същата сила ли има като такава санкция в Абу Даби например? Някои от наказанията този сезон определено бяха или прекалено строги, или твърде слаби. В ретроспекция не съм съгласен с някои решения, но пък от друга страна не разполагам с всички факти. Смятах, че [Михаел] Шумахер трябва да бъде изхвърлен (заради инцидента в Унгария през 2010 г. – б.р.), но стюардите не постановиха това. Отвън никога нямаш всички данни. Стюардите разполагат с тях. Там имаш поглед върху всички ъгли, информация и можеш да направиш коректна преценка – каза още Уоруик.