Начало Автомобили СИТРОЕН C-ZÉRO и Survolt се настаняват на Шанз-Елизе

СИТРОЕН C-ZÉRO и Survolt се настаняват на Шанз-Елизе

216
0

Нов сезон, нова атмосфера! От 3 април в С_42 на почит са електрическите автомобили. Малкият градски СИТРОЕН C-ZÉRO и електрическия концепт Survolt, представен на последното изложение в Женева, са изложени и могат да се видят от широката публика на един от най – престижните булеварди в света. Освен тези два модела, представени за пръв път във Франция, СИТРОЕН показва и автомобили които отделят въглероден двуокис между 0 и 130 г/км.

През пролетта, малки и големи ще могат да открият в С_42 автомобилите СИТРОЕН, които уважават и се грижат за околната среда. По време на този сезон СИТРОЕН излага електрически модели, измежду които и последния концептуален модел и серийни модели – от C3 до C5 – които се характеризират с ниско ниво на вредни емисии – доказателство, че термичният двигател още не е дал всичко от себе си! Една експозиция, в която чистата околна среда е съчетана с удоволствието от автомобила…!

Един концептуален модел и четири серийни автомобила: средно 89,4 г/км CO2 !

Още с влизането си посетителите се потапят в една обстановка, в пълна хармония с природата – както по отношение на декорацията, така и по отношение на експонатите. На приземния етаж, електрическата технология е представена с най-новия модел на марката – C-ZÉRO, който за пръв път се показва на широката публика и който ще бъде лансиран до края на годината.

Изкачвайки се към следващите етажи, пред посетителите се откриват СИТРОЕН C3 и СИТРОЕН DS3, екипирани с двигателя отделящ 99 г/км CO2, СИТРОЕН C3 Picasso със 119 г/км CO2 и накрая СИТРОЕН C5 със 130 г/км CO2. Питате се какво е общото между всички тези автомобили? Те са част от гамата на СИТРОЕН и са по пътищата.

Намаляването на вредата, която автомобилите нанасят на природата е приоритет на конструктора при разработването на моделите. Освен че се използват екологични материали, на клиентите се предлага и т.нар. еко-шофиране. Преминавайки през етажите, посетителят може опита еко-шофиране на симулатора, наречен Ecogotchi или да отбележи, посредством интерактивен интерфейс, екологичните материали, използвани от марката в концепцията на гамата.

По време на цялата обиколка, различни, модерни занимания подчертават технологиите, използвани от марката за предпазване на околната среда. Разберете всичко като се забавлявате!

Кулминационната точна на посещението е последният, трети етаж! В динамична атмосфера, сред флуоресцентните произведения на Франзоаз Ниели гордо се е разположил Survolt, последният концептуален автомобил на СИТРОЕН, спортен и в същото време екологичен. Отдавна въвлечен в автомобилния спорт, СИТРОЕН изрази желанието си да комбинира спортния дух с опазването на околната среда: направи го със Survolt, 100% електрически автомобил, изложен за пръв път пред широката публика.

За природата няма граници

Като международна витрина на марката , С_42 посреща за пръв път един експонат от Китай. Всеки, който изкачи етажите, ще открие модела C-Quatre Stop&Start, който никога не се движил по улиците на Европа. Най-големият автомобилен пазар в света и втори за марката – Китай, е един пазар, за който СИТРОЕН има амбиции. Едно от предизвикателствата, които марката си поставя, е до 2020 г да намали наполовина средната стойност на вредните емисии въглероден двуокис на гамата, която се предлага в Китай.

Китай ще бъде почетен гост на двадесетия сезон, и акцентът към тази страна се появява точно по времето на Световното изложение в Шанхай…

______________

C_42

C_42, международната изложбена витрина на Citroen, се намира на един от най – престижните булеварди в света – Шанз-Елизе. Открита през 2007 г във вида в който я познаваме днес, C_42 е мястото където се марката се среща с широката публика. По време на всеки сезон посетителите се запознават с най – актуалното от СИТРОЕН, благодарение на тематичните експозиции, които разкриват моделите и най – новите технологии. През 2009, C_42 е посрещнала над 1,5 милиона посетители.