Начало Рали Ситроен избира пилот между Сордо и Остберг

Ситроен избира пилот между Сордо и Остберг

39
0
Дани Сордо

Дани Сордо или Мадс Остберг – между тези двама пилоти Ситроен ще изберат новия си титуляр, след като Себастиен Льоб няма да се състезава догодина с пълна програма. Доскоро се смяташе, че кандидати за останалия свободен DS3 WRC са испанецът и Петер Солберг, но във френския екип очевидно предпочитат друг норвежец.

Остберг завърши сезон 2012 г. на четвърта позиция в генералното класиране, като до последно се бори за третата с Яри-Мати Латвала. Освен това записа първа победа във WRC кариерата си този сезон – в Португалия.

Сордо познава тима на Ситроен от 2007 до 2010 г., когато бе съотборник на Льоб. Отборът обаче е по-впечатлен от представянето му с Мини – в домашната си надпревара той буквално летеше и записа няколко етапни победи.

Избираме между Мадс Остберг и Дани Сордо – потвърди шефът на Ситроен Ив Матон. – Искахме да изчакаме последното рали, но решението няма да бъде базирано на едно-единствено състезание. И двамата ме впечатлиха.

Сордо заяви на финала в Испания, че все още не знае какво ще прави догодина. Той потвърди, че води разговори със Ситроен, но не знае какъв ще е изходът от тях.

Говорим със Ситроен, Форд и Мини – бе коментарът на Остберг. – Мисля, че има добра възможност да сме в добър тим догодина.