Начало Други Ситроен обмислят Мюлер, Хъф и Меню за съотборник на Льоб в WTCC

Ситроен обмислят Мюлер, Хъф и Меню за съотборник на Льоб в WTCC

36
0
Ален Меню,Иван Мюлер,Роб Хъф

Отборът на Ситроен обмисля кандидатурите на Иван Мюлер, Роб Хъф и Ален Меню за съотборник на Себастиен Льоб в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC).

Френският тим ще участва в първенството от догодина и девекратният носител на WRC короната е единственият сигурен състезател за момента. За втората кола (плановете са за участие с два автомобила) тимът иска пилот с опит в WTCC, а Мюлер, Хъф и Меню са сред най-добрите варианти.

Първите трима от миналогодишното първенство са в най-добра позиция (за място в Ситроен), но в момента няма идеален избор. Всички те имат различни предимства. Не съм под напрежение да взема решение. Може би ще проведем един тест с тях. Искам да взема най-добрия пилот, но това не се измерва единствено посредством представянето му, а и от това как се адаптира към екип, как би работил със Себастиен и как би помогнал на Ситроен да спечели титлата. Техническият подход също е много важен за нас, тъй като е необходимо да напредваме максимално бързо. Ще чуя какво има да каже Себастиен (по въпроса), но крайното решение е мое. Надявам се да го взема и обявя до края на лятото – обясни шефът на екипа Ив Матон пред autosport.com.

Меню има тест с тима, а с Мюлер и Хъф Матон се срещна по време на посещението си на кръга от WTCC в Португалия миналия уикенд.

В момента Иван Мюлер е трикратен шампион в сериите и държи рекорда за най-много победи в историята на първенството – 34. Хъф взе първа корона миналия сезон, като той и Меню са следващите в подреждането по успехи (съответно с 24 и 23). Тримата бяха съотборници в Шевроле преди оттеглянето на компанията от спорта.