Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ситроен: Преминаването на Кими във WRC не е просто слух

Ситроен: Преминаването на Кими във WRC не е просто слух

88
0

Изглежда, че шансовете Кими Райконен да премине от Формула 1 към Световния рали шампионат (WRC) през 2010 година стават все по-големи.

Шефът на рали отбора на Ситроен Оливие Кеснел коментира в края на миналата седмица, че има повече от слухове в това, че финландецът може да кара в рали шампионата догодина: „Няма нищо подписано, като аз дори не съм говорил с Райконен по телефона. Но това е повече от слух; това е реална възможност.

Кеснел определено не пести похвалите си по адрес на Кими, подчертавайки, че той е невероятен пилот и че триумфът му във Формула 1 през 2007 година не е бил по погрешка. По повод на дебюта му във WRC във Финландия французинът допълва: „Това, което той направи с S2000, беше страхотно.

Ако Райконен действително реши да кара в Световния рали шампионат за тима на Ситроен, то той няма да бъде съотборник на Себастиен Льоб, а ще бъде част от втория отбор на французите.

Междувременно шансовете пред Кими във Формула 1 изглеждат все по-малки, като единствената му опция изглежда да е тимът на Мерцедес GP.