Начало Рали Ситроен се надяват да избегнат нови отборни заповеди

Ситроен се надяват да избегнат нови отборни заповеди

31
0
Мико Хирвонен

Екипът на Ситроен в световния рали шампионат (и в частност шефът му Ив Матон) се надяват да не използват повече отборни заповеди през останалата част от сезона.

Началникът на тима нареди на Мико Хирвонен да не преследва съотборника си Себастиен Льоб ден и половина преди края на рали Аржентина, след като видя, че битката помежду им се ожесточава.

Осемкратният шампион и съекипникът му излязоха начело в надпреварата, след като Петер Солберг (Форд) катастрофира и излезе от борбата за победата. Инцидентите на норвежеца се случиха в петък, а в събота на обяд разликата между Льоб и Хирвонен бе 2,1 секунди. Двамата се гонеха упорито по отсечките до сервиза и Матон реши да предприеме предохранителни мерки.

Много неща се случваха в началото на ралитата от тазгодишния шампионат. Надявам се в следващите надпревари да водим битка с всички съперници и разликите да не са големи. Миналата година видяхме много надпревари, решени от няколко секунди. Но не е моя вината, че нашите състезатели не оказват чак толкова голяма помощ на останалите пилоти… – заяви Матон.