Начало Други Ситроен все още обмислят дали да започнат проект за WTCC, заяви Матон

Ситроен все още обмислят дали да започнат проект за WTCC, заяви Матон

29
0
Ив Матон,Себастиен Льоб

Ситроен все още преглеждат вариантите си за евентуално участие в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) през 2014 г., сподели шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон.

Възможността френският автомобилен производител да стартира проект за този шампионат бе обявена през септември 2012 г., когато деветкратният рали шампион Себастиен Льоб съобщи намаляването на WRC програмата си до четири ралита през 2013-а. Ситроен търсят изява в страни, където няма WRC кръгове.

Ако бъде взето окончателно решение за участие в WTCC, то Льоб ще оглавява проекта. То обаче зависи от това дали ще бъдат намерени партньори. Догодина шампионатът ще е с променени правила и това е ключов фактор в преценката на ситуацията. Каквото и решение да бъде взето, то няма да повлияе на WRC програмата, категоричен е Матон.

Все още проучваме нещата по отношение на WTCC – сподели той през Lesechos.fr. – Договорите ни с Абу Даби във WRC са за тригодишен период, така че ако се заемем с предизвикателството на WTCC, то това ще е редом с ралитата, а не вместо тях. Целта ни е да правим повече неща със стабилен бюджет.

Льоб спечели първия кръг от световния рали шампионат – надпреварата в Монте Карло – и ще кара и във втория (в Швеция). След това ще се прехвърли в пистовите надпревари на новите GT Sprint Series, където ще кара Макларън MP4-12C.