Начало WRC News Пилотите на Ситроен се надяват да се борят за победа в Австралия

Пилотите на Ситроен се надяват да се борят за победа в Австралия

215
0
Есапека Лапи, Ситроен
Есапека Лапи; снимка: Ситроен Рейсинг

Екипът на Ситроен ще се бори поне да се върне в подиума в последната надпревара за сезон 2019 в световния рали шампионат – рали Австралия.

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа имат три победи в това състезание (през 2013, 2014 и 2015 г.). Френският екипаж ще е трети в стартовия ред. Това означава, че пред Ожие все пак ще има някаква линия, която да следва. Отсечките обаче едва ли ще са напълно чисти.

„Целта ни сега е да приключим сезона както трябва и да се опитаме да вземем още една победа“, заяви Ожие

„Наясно сме обаче, че това е рали, в което е трудно да се задържиш в челото, ако времето остане сухо. Надявам се, че трасето ще е в малко по-добро състояние, тъй като пред нас има две други коли. По принцип отсечките са страхотни за каране, макар че в маршрута има някои промени. Ще трябва да ограничим загубата на време в петък, за да сме в по-добра позиция през останалата част от уикенда.“

Есапека Лапи и Яне Ферм са в значително по-добра ситуация на старта, където ще са девети в реда

„Това е рали, което харесвам. Миналата година там направихме страхотен старт, но след това технически проблем ни попречи да завършим на прилично място. Въпреки това имам хубави спомени. Отсечките са доста бързи. Пътищата на места са тесни, има доста дървета отстрани, а това означава, че и най-малката грешка се наказва строго. Но трябва да си смел зад волана, ако искаш времената ти да са конкурентоспособни. Така или иначе, C3 WRC вече доказа, че е бърз на всякакъв чакъл, така че ще опитам да се боря за победа.“

Шефът на Ситроен Рейсинг Пиер Будар допълни, че отборът си е взел поука от случилото се в рали Испания и сега всички са решени да се борят за връщане на подиума.

„Есапека и Яне имат по-голям шанс в Австралия, ако времето остане сухо. Себастиен и Жулиен пък са доказали вече, че са в състояние да направят много силно каране дори от недобра позиция“, допълни Будар.