Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ситуацията с Ботас е деликатна, призна Тото Волф

Ситуацията с Ботас е деликатна, призна Тото Волф

33
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф призна, че ситуацията с привличането на Валтери Ботас от Уилямс е деликатна и трябва да се действа внимателно. В последните дни преди Коледа се появиха информации, че Фелипе Маса е приел да остане в екипа на Франк Уилямс още един сезон срещу 5 милиона паунда, което ще позволи на тима да пусна Ботас в Мерцедес, където Валтери е силно желан за заместник на отказалия се от спорта Нико Розберг. Волф обаче твърди, че за момента няма гаранция, че финландецът ще кара за Сребърните стрели през 2017 г.

„Още не сме взели решение, защото то не касае само пилота и нашия тим, коментира Волф пред Gazzetta dello Sport. – Трябва да уважаваме другите тимове. Валтери е опция, но в същото време знаем колко важен е той за Уилямс. Ситуацията е деликатна, трябва да действаме внимателно. Няма да прибързваме.“

Волф обясни още, че ако Ботас дойде в Мерцедес, то той ще се оттегли от поста на негов мениджър. Мениджъри на Валтери са още Дидие Котон и Мика Хакинен.

„Не съм идиот. Когато се присъединих към Даймлер преди 4 години, подписах договор, според който нямам право да съм мениджър или да имам търговски интерес към пилот на Мерцедес, каза още австриецът. – Това не е проблем, не очаквам и да се появи такъв. Който говори за конфликт на интереси, той не разбира Формула 1.”