Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ситуацията за Ботас не може да бъде по-добра, смята Хакинен

Ситуацията за Ботас не може да бъде по-добра, смята Хакинен

41
0
Мика Хакинен
Мика Хакинен, снимка Mirko Stange

Двукратният шампион във Формула 1 Мика Хакинен смята, че ситуацията за неговия сънародник и клиент Валтери Ботас в момента не може да бъде по-добра. Финландецът почти сигурно ще бъде пилот на Мерцедес за тази година, като ще замени отказалия се от спорта Нико Розберг. Ботас вече бе във фабриката на тима, за да му бъдат взети мерки за седалка и да бъде уточнена позицията му в кокпита на болида. Очаква в близките дни той да бъде обявен официално за съотборник на Люис Хамилтън.

„Ситуацията не може да бъде по-добра за един пилот, който е искан от даден тим, заяви Хакинен, който е мениджър на Ботас, пред финландската телевизия MTV3. – Особено когато става въпрос за отбор, който доминира във Формула 1, като Мерцедес. Ситуацията за Валтери е мечтана. Когато отиваш в отбор, който е на върха, и който е способен да печели състезания и шампионати, тогава зависи от теб да се развиеш, да спечелиш победи и да вземеш титлата.”

Хакинен спечели двете си титли с Макларън през 1998 и 1999 г., като бе титуляр в екипа още от края на 1993 г. и допринесе за развитието на тима, за да може той да се превърне в най-силният в решетката в края на 90-те години на миналия век. Запитан дали смята, че Ботас е способен да стане шампион, Мика отговори: Да, виждам го като такъв.”