Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ситуацията в Бахрейн наложи отмяна на кръга от GP2 Азия

Ситуацията в Бахрейн наложи отмяна на кръга от GP2 Азия

39
0
Гран при на Бахрейн

Вторият кръг от сериите GP2 Азия бе отменен заради утежнената политическа обстановка в Бахрейн. Началният старт от Формула 1 също е там – на 13 март, но ситуацията предизвиква сериозна тревога, особено като се има предвид, че на пистата Сахир има насрочени тестове за седмицата преди самия състезателен уикенд. Организаторите направиха официално изявление, в което бяха категорични, че сигурността на всички е от първостепенно значение.

В настоящия момент фокусът ни остава върху това да проведем успешно мероприятия по отношение на Гран при на Бахрейн и продължаваме отблизо да следим ситуация с помощта на съответните власти – се допълва в изявлението.

В него се казва и че ще се реагира според развитието на нещата.

Протестите в Бахрейн бяха забранени днес, след като военни разгониха демонстранти тази нощ. Според различни информации има между трима и петима загинали и над 230 ранени, след като армията нахлу в главния лагер на протестиращите, намиращ се в покрайнините на столицата Манама. От страна на властите е изразена твърда решимост да приложат абсолютно всякакви мерки, за да овладеят недоволството. Демонстрантите в Бахрейн искат сериозни политически реформи в страната.

В Манама военните са поели пълен контрол, като на ключови места са разположени военни пунктове, назначени са патрули и ситуацията се контролира с помощта и на танкове. Решимостта на властите да не допускат размирици си съперничи с тази на протестиращите да продължат действията си до постигане на исканията им.