Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Скай обмисля спиране на излъчването на Формула 1 в Германия

Скай обмисля спиране на излъчването на Формула 1 в Германия

56
0
Ред Бул,Фетел

Платена телевизия Скай обмисля дали да не спре излъчването на Формула 1 в Германия след изтичането на настоящия сезон. Това бе потвърдено от шефа на надзорния съвет Браян Съливан пред Financial Times Deutschland.

„Все още не сме взели окончателно решение“, обяснява Съливан. „Формула 1 е един чудесен продукт, но е много широко представен в обикновените телевизии.“

При това в целия немскоговорящ район. В Германия RTL представя изключително сериозно състезанията и квалификациите, с големи анализи и материали преди и след всяко едно събитие. В Австрия това се прави от ORF, в Швейцария от SRG SSR. Скай са намалилил загубите си спрямо 2010 г. със 70% и те сега са 97 млн. евро, но според Съливан неговата компания иска да се съсредоточи върху „значително по-интелигентни инвестиции“.

Още Гран при на Индия бе предавано значително по-сбито, като предаването започна едва 15 минути преди началото на състезанието. Излъчването приключи пък веднага след края на пресконференцията с първите трима.

„Намаленото време на излъчването е свързано с начина, по който протече сезона“, обясни Съливан. „Всички важни въпроси са решени, така че бе нормално да реагираме и да спестим финансови средства за други продукти, които излъчваме. Това няма нищо общо с нещата, върху които размишляваме.“

Скай продължиха своя договор с Бърни Екълстоун през миналия декември и преминаха освен това към излъчването на сигнал с HD качество. Срокът на договора не бе оповестен тогава. RTL от своя страна поднови договора си през май и сегашният изтича в края на 2015 г.