Начало Video Скандал на картинг финали в Лонато; Маса обяви, че ще има последствия...

Скандал на картинг финали в Лонато; Маса обяви, че ще има последствия (обновена)

2519
0

Много сериозен скандал избухна по време на финалите на три картинг серии през изминалия уикенд на пистата в Лонато, Италия. Лука Корбери предизвика огромно възмущение с действията си. След инцидент с друг състезател – Паоло Иполито – 23-годишният Корбери изчака отстрани на пистата преминаването на съперника си и го замери с предната броня на картинга си. След това пресече трасето, на което продължаваше да тече надпревара, отказвайки да реагира на опитите на маршали да го изкарат от там.

Скандалът стана още по-голям, тъй като след финала се намеси и бащата на Корбери и се стигна до бой. Семейството стопанисва пистата Саут Гарда Картинг. На надпреварите е присъствал Фелипе Маса, който е президент на картинг комисията на ФИА и се очаква той да предприеме мерки относно случилото се. Корбери и Иполито са дисквалифицирани от състезанието, в което участваха.

Поведението на Корбери доведе до призив от страна на световния шампион за 2009 г. във Формула 1 Дженсън Бътън пилотът и баща му да получат доживотни забрани за участие в картинг събития. Шефът на Макларън Рейсинг Зак Браун се съгласи с него.

Корбери се е състезавал на картинг преди години Джордж Ръсел, Ланс Строл, Калъм Илот. Той се оттегля от автомобилния спорт преди няколко години, но след това се връща на пистата.

Днес Маса обеща, че случилото се в Лонато ще има последствия. ФИА започна разследване на инцидентите. Бразилецът заяви, че „подобно поведение е недопустимо за спорта ни“.