Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Скандал около неразрешен тест на Ред Бул?

Скандал около неразрешен тест на Ред Бул?

69
0
RB10,Ред Бул,Себастиан Фетел

Репортерът, който разкри през миналата година скандалния тест на Мерцедес сега е на път да предизвика нова сензация. Според испанецът Пиус Гасо екипът на Ред Бул, който започна по изключително труден начин предсезонните изпитания е направил тестове на прав участък на испанското трасе Идиада, южно от Барселона. Този път Гасо не е направил снимки, но за сметка на това има аудио запис, който оставя доста възможност за спекулации. От Ред Бул пък твърдят, че не са били на пистата в Идиада.

След като в досегашните осем дни на изпитания Ред Бул имаха сериозни проблеми във всеки един ден, със сигурност те биха се радвали ако имат възможност за допълнителни километри изпитания макар и само направо. Така може да се спечели и възвърне поне малко от загубеното до момента време. В четвъртък започват последните четири дни от предсезонните тестове.

В регламента и по точно в точка 22g ясно е записано, че отборите нямат право на никакви тестове с изключение на трите уговорени изпитания и така наречените филмови дни в периода 20 януари до десетдневния период преди първото състезание.

За филмовите дни, които през тази година вече бяха използвани от Лотус и Торо Росо на Херес и Мизано са разрешени до 100 км и то със специални гуми. На сезон екипите имат по два такива дни, като Торо Росо вече използваха и двата. Отборите трябва да заявят тези филмови дни 72 часа преди провеждането им, за да бъдат наблюдавани от представител на ФИА.