Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Скандален разговор на Тото Волф с Колин Колес разбуни духовете в Германия

Скандален разговор на Тото Волф с Колин Колес разбуни духовете в Германия

59
0
Рос Браун,Тото Волф

Скандален телефонен разговор на спортния директор на Мерцедес Тото Волф с бившия шеф на екипа на Испания Рейсинг Колин Колес се обсъжда от няколко дни в немската преса.

Точното съдържание на диалога не е оповестено. Твърди се обаче, че Волф изразил особено негативно отношение към шефа на Мерцедес в F1 Рос Браун, председателя на борда на екипа Ники Лауда и дори към председателя на борда на Даймлер Дитер Цетче.

В разговора, пише вестник Билд, били включени особено интересни подробности относно дела на Волф в Уилямс. Австриецът запази акциите си от отбора от Гроув, въпреки че прие поста на моторспорт директор в Мерцедес. По-късно той сподели, че ще ги продаде, но търси подходящия човек или компания, тъй като изпитва особен сантимент към Уилямс и иска да им осигури максимално добра сделка.

Разговорът бил тайно записан в средата на февруари. Според публикациите по-късно Колес заплашил Волф да разкрие подробности от диалога, ако не получи определена сума пари. Спорът бил разрешен с намесата лично на Бърни Екълстоун, а Мерцедес успешно издействали съдебна забрана за публикуване на каквито и да са детайли от споделеното.