Начало Автомобили Skoda отбеляза производството и продажбата на над 1 милион автомобила през 2014...

Skoda отбеляза производството и продажбата на над 1 милион автомобила през 2014 г.

50
0

Skoda отбеляза производството и продажбата на над 1 милион автомобила през 2014 г. Това се случва за първи път в историята на чешката марка и потвърждава успешното прилагане на глобалната й стратегия за разширяване и растеж. Skoda проведе специално празненство – „Million Celebration” – в Skoda Museum.

Едномилионният произведен автомобил на марката слезе от поточната линия в основния завод в Млада Болеслав на 10 декември. Това бе Skoda Fabia 1.2 TSI/81 kW в лунно бяло. Автомобилният производител дари колата на фондация „Life for Children”. Благотворителната организация бе избрана с гласуване сред служителите на компанията.

На празненството бе посрещнат и клиентът, който бе поръчал едномилионната кола за 2014-та. Чешкият гражданин бе поискал Skoda Octavia Combi RS 2.0 TSI в металическо зелено и получи ключовете си лично от сънародника си и рали шампион Ян Копецки.

– Всеки милион произведени и продадени коли са исторически моменти и демонстрират силата на марката – заяви главният изпълнителен директор доктор Винфрид Вахланд. – Skoda влезе в ново измерение и вече е твърдо установен международен производител по отношение на количеството. Този успех се дължи на моделната ни кампания и страхотното представяне на нашите 26 000 служители по цял свят. Целият ни екип се гордее безкрайно много с постижението.

Skoda обновява с бързи темпове моделите си от 2010 г. насам. Вахланд отбеляза, че понастоящем компанията предлага най-атрактивната и модерна гама в историята си и продължи:

– Успехът на кампанията е отразен в продажбите. От 2010 до декември 2014 г. Skoda има ръст от 30%, което прави най-бързо растящата марка по отношение на количеството.

Skoda се предлага в над 100 страни по цял свят. Китай е най-силния пазар от 201 г насам, където до ноември включително бе реализирана една четвърт от глобалните продажби на марката.