Начало Автомобили Skoda премина границата от 1 млн. продажби за 2016 г.

Skoda премина границата от 1 млн. продажби за 2016 г.

41
0

Skoda премина границата от 1 милион продадени автомобила за 2016 г. Чешката марка постигна този показател приблизително един месец по-рано в сравнение с миналата година. Компанията продава повече от милион коли трета година поред.

Топ моделът на Skoda Superb има значителен принос за този успех. От януари до настоящия момент от този автомобил са реализирани почти 115 000 броя – ръст от 85,2% в сравнение с предходната година. Представянето на новия голям SUV Kodiaq и подобреният вариант на Octavia обещават продължаване на тенденцията и през 2017 г.

„Настоящата финансова година показва, че Skoda може да поддържа темпо в нови потребителски сегменти на международните пазари с модерна моделна гама”, заяви главният изпълнителен директор на марката Бернхард Майер. „Ръстът ще продължи и през 2017 г. Новият Skoda Kodiaq ще изиграе важна роля в този процес, тъй като разширява гамата ни, включвайки ни в SUV сегмента.”

Skoda Fabia и компактният Skoda Rapid също демонстрират положителна тенденция на развитие. Техните доставки са се увеличили съответно с 6,7% и 7% от януари до октомври (включително) спрямо същия период на 2015 г.

Сърцето на бранда Skoda Octavia е с 361 700 продадени коли за десетте месеца от начало на 2016-та. Чешката марка планира за догодина още ревизии на бестселъра си.

Kodiaq излиза на пазара в началото на следващия сезон, като поръчките за новия SUV вече вървят. Новият модел ще привлече към Skoda потребители, интересуващи се от най-бърза разрастващия се сегмент в автомобилната промишленост. Първите бройки на Kodiaq ще потеглят към новите си собственици през февруари 2017 г.