Начало Автомобили Skoda започна производството на новия Superb

Skoda започна производството на новия Superb

36
0

Skoda започна производството на новия Superb – първият автомобил вече слезе от поточната линия на завода в Квасини. Съоръженията там бяха значително модернизирани преди началото на процеса.

Новият Skoda Superb пък задава нови стандарти в средния клас с експресивния си дизайн, голямото пространство в купето и забележителните си технически качества.

„Радваме се, че производството вече започна. Това е фантастичен и емоционален момент за цялата компания и в частност за завода в Квасини. Производството на този фантастичен автомобил доказва високото ниво на компетентност на съоръжението и служителите му”, заяви отговарящият за производството и логистиката член на борда Михаел Оелйеклаус.

Изцяло промененият Skoda Superb революционизира дизайна на марката. Автомобилът впечатлява с пространство и комфорт, които са подобрени в сравнение с предишното поколение. Третата генерация на флагмана на марката е базирана на иновативната MQB технология на Volkswagen Group. Колата достига ново ниво на безопасност, свързаност и опазване на околната среда.

Superb оглавява гамата на Skoda от 2001 г. насам. Досега от първото и второто поколение на модела са продадени 700 000 броя, което го прави един от най-популярните в средния клас.

Квасини пък е един от трите завода на Skoda в Чешката република. Понастоящем там работят около 4500 души. Там се произвеждат още Roomster и Yeti. През 2014 г. в от Квасини излязоха 166 200 автомобила.