Начало Автомобили Skoda достигна 11 млн. произведени автомобили в Млада Болеслав

Skoda достигна 11 млн. произведени автомобили в Млада Болеслав

40
0

Skoda Auto достигна 11 милиона произведени автомобили в основния си завод в Млада Болеслав.

В момента там се правят 6 модела на марката: Octavia, Octavia Combi, Fabia, Fabia Combi, Rapid и Rapid Spaceback. Съоръжението бе модернизирано и разширено като част от най-голямата програма за развитие в корпоративната история на компанията.

Млада Болеслав е сърцето на глобалната производствена мрежа на Skoda – заяви отговарящият за производството член на борда Михаел Оелйеклаус. – Постигането на 11 милиона създадени тук коли демонстрира силата и важността какво на завода, така и на компанията. Повече от 50% от създадените досега автомобили на бранда са слезли от поточните линии в Млада Болеслав, като 1 милион са произведени само през последните две години.

В завода работят почти 10 000 служители. При разширяването му производственият капацитет бе увеличен от 800 на 1200 превозни средства на ден. Инвестициите се отплатиха щедро на Skoda. Новата Octavia е истински хит за първите два месеца на 2014 г. Само две години след представянето си пък Rapid е третият по сила модел на макрата.

Съоръжението наистина е сърцето на автомобилния производител, тъй като в близост до днешните производствени халета Вацлав Лаури и Вацлав Клемент започват през 1895 г. да правят колелета, след това мотоциклети, а от 1905 г. и автомобили.