Начало Автомобили Skoda Fabia е по-умна и практична от всякога

Skoda Fabia е по-умна и практична от всякога

38
0
skoda,Skoda Fabia

Новата Skoda Fabia впечатлява не само със своя емоционално зареден дизайн: автомобилът е по-умен и практичен от всякога.

Новият модел разполага с достатъчно място за петима пасажери и техния багаж и все пак благодарение на своите компактни размери, е изключително пъргав и гъвкав. Багажното отделение е най-просторното в сегмента на малките автомобили. В типичния за Skoda стил, новата Fabia разполага с общо 17 „умни решения“, девет от които са нови за модела.

– Когато става дума за практичност, новата Skoda Fabia е истински шампион, предлагайки широка гама от възможности за употреба. Това e идеалният автомобил за едно модерно и все пак практично придвижване в градски условия, който освен това притежава перфектната комбинация от функционалност и емоционално зареден дизайн – каза Франк Уелш, член наб отговарящ за техническото развитие на Skoda.

Новата Skoda Fabia предлага достатъчно пространство за пътниците и техния багаж. Вътрешното пространство е малко по-голяма дължина и широчина в сравнение с предишния модел, като в същото време предоставя на шофьора и пътниците още по-голямо пространство за главата. Въпреки, че новият модел на Skoda Fabia е с 8мм по-къс от своя предшественик, дължината на интериора се е увеличила с около 8мм и вече е 1,674мм. Пространството за краката е още по-голямо – цели 1,401 мм (с 21 мм повече) отпред и 1,386 мм (с 2 мм повече) за пътниците на задните седалки.

Багажното отделение е най-голямото в този сегмент. Багажникът в новата Skoda Fabia има вместимост от 330л, което е с 15л повече от нейния предшественик и е значително по-голям в сравнение с конкурентните модели. При свалени задни седалки, товарното пространство нараства до 1,150литра. Просторният отвор на багажното отделение е с широчина от 1,098 мм, задната врата която се отваря до височина 1,915мм, а ниският праг на багажното отделение улеснява пренасянето на обемен и тежък багаж. Товарният отсек е широчина 960мм, което е с 2 см повече в сравнение с предишното поколение.

Много „умни решения“ – новата Skoda Fabia се вписва отлично в съвременния високотехнологичен свят.

В зависимост от нивото на оборудване, новата Skoda Fabia се предлага с до девет нови „умни“ решения. Новата Fabia е първият модел на Skoda, в който е вградена технологията MirrorLink™. Тя позволява визуализирането на смартфон приложения върху екрана на мултимедийната информационна система, като освен това довежда използването на софтуер за навигация или музикални файлове до ново равнище. Осъществяването на връзка е бързо и лесно. Смартфонът се свързва към системата Bolero чрез USB кабел, след това се избира и активира MirrorLink™ и сертифицираните приложения MirrorLink™ се визуализират върху дисплея на мултимедийната информационна система.

Поредната много полезна функция е SmartGate, която позволява трансфер на актуални данни за автомобила, като например разход на гориво, средна скорост, изминато разстояние, към конкретни смартфон приложения за съхранение и мобилна употреба. Трансферът на данни е безжичен благодарение на WiFi технология.

Новата Fabia вече може да се похвали и със стъргалка за лед от вътрешната страна на капака на резервоара. Мултимедийната стойка в централната конзола е идеалното място за съхранение на мобилен телефон, смартфон или iPod 
Светлоотразителната жилетка, която вече е задължителна в много страни, има удобно специално отделение във вратата на шофьора. Като опция може да се поръча и сваляема кутия за отпадъци в страничната врата. В джобовете за съхранение на вещи от вътрешната страна на облегалките може да съхранявате различни малки предмети.

Новата Skoda Fabia предлага и множество „умни решения“, които придават допълнителна стойност на автомобила. Сред тях са клипс за талони за паркиране, разположен от страната на шофьора в ъгъла на предното стъкло, както и две опционални куки е багажното отделение. Като опция за багажното отделение се предлагат и две мрежи, с помощта на които лесно ще подредите багажа си.

Кората на багажното можа да бъде поставена в три положения: тя може да бъде оставена в нормалното си положение, да служи като хоризонтален разделител или да бъде сгъната зад задните седалки.
В допълнение опционален универсален инструмент за фиксиране в багажното отделение ще Ви помогне да предотвратите нежелано движение на различни предмети. Друго „умно решение“ са фаровете за мъгла, следящи ъгъла на завоя.