Начало Автомобили Skoda Fabia и Skoda Fabia Combi направиха световна премиера в Париж

Skoda Fabia и Skoda Fabia Combi направиха световна премиера в Париж

65
0

Skoda Fabia и Skoda Fabia Combi направиха световна премиера в Париж. Напълно ревизирани, двете версии на малкия автомобил са по-спортни, модерни и иновативни от всякога и са сред звездите на изложението във френската столица.

– Новата Skoda Fabia е още една важна крачка за компанията, като демонстрира емоционалната и техническа мощ на бранда – коментира членът на борда професор доктор Винфрид Вахланд. – И двете версии на Fabia предлагат много повече на потребителите. Това е автомобил и за сърцето, и за разума – идеален за модерния градски начин на живот и придвижване. Уверени сме, че Fabia ще спечели нови клиенти. Досега повече от 3,5 млн. души са избрали този модел. Skoda Fabia Combi стана лидер в пазарния си сегмент още от появата си. Сега искаме да продължим този успех с последното поколение Fabia.

Третото поколение на модела е изцяло преработено в сравнение с предшественика си. Първият поглед към колата демонстрира новия дизайн, който е вдъхновен от елементи в Skoda Vision C.

– Спортните пропорции правят Skoda Fabia свежа и модерна кола. Освен това вложихме и рали гените си, така че това е най-емоционалната Fabia на всички времена – заяви отговарящият за техническото развитие член на борда доктор Франк Велш.

Главният дизайнер на бранда Йозеф Кабан допълни, че последното поколение Fabia е по-ниско и по-широко, разположено по-близо до пътя. Контурите са по-остри, с изчистени линии:

– По този начин създадохме по-голям контраст и много силна игра на светлина и сенки. Всичко това придава на модела негов собственост, при това самоуверен характер.

Вложените в Skoda Fabia технологии ще отговорят на всички възможни изисквания. Това е първият модел на марката, в който смартфон може да се свърже с инфотейнмънт системата на колата посредством MirrorLink и SmartGate.

С новите двигатели и по-ниско тегло на автомобила разходът на гориво и вредните емисии са значително намалени с до 17%. В колата са вложени помощни системи, които са характерни за по-висок клас модели.