Начало Автомобили Skoda Kodiaq със световна премиера на салона в Париж

Skoda Kodiaq със световна премиера на салона в Париж

42
0

Skoda ще покаже за първи път на широката публика новия си SUV Kodiaq по време на световното автомобилно изложени в Париж (1 – 16 октомври 2016 г.).

Kodiaq е първият голям SUV на Skoda. Автомобилът е с дължина 4,7 м, разполага с до седем места и най-голямото багажно пространство в класа си. С него марката слага начало на нова глава в историята си, залагайки на характерен дизайн, широко вътрешно пространство и иновативни технологии. При разработката на Kodiaq е използван новият дизайнерски език на марката. Предлагат се 14 варианта за оцветяване – 4 стандартни цвята и 10 металически. Автомобилът е дълъг 4,697 м, широк 1,882 м и с височина от 1,676 м. Kodiaq е създаден на базата на modular transverse matrix (MQB) на Volkswagen Group, при която важна роля играе леката конструкция.

Багажното пространство от 720 л се увеличава до 2065 л при сгънати задни седалки. При избор на седалка до шофьора с възможност за прибиране в колата могат да се превозват предмети с дължина до 2,8 м.

Kodiaq е с пет варианта за двигатели – два TDI и три TSI. Обемите варират от 1,4 до 2 литра, а мощността – от 92 kW (125 к.с.) до 140 kW (190 к.с.). Агрегатите отговарят на стандартите Euro6. В зависимост от двигателя са налични 6-степенна механична скоростна кутия или DSG трансмисии с шест или седем предавки. Топверсиите TDI със 190 к.с. и TSI със 180 са със 7-степенна DSG и задвижване на четирите колела.

С Kodiaq гамата на Skoda достига общо седем модела с повече от 40 варианта. Марката ще продължи да работи в разрастващия се SUV сегмент като част от стратегията си за развитие до 2025 г. и ще представя нови модели през следващите години.

На изложението в Париж Skoda ще има 11 Kodiaq – автомобилът е център на експозицията. Публиката ще може да разгледа цялата моделна гама, както и да надникне в света на Skoda.

Пресконференцията на бранда ще е на 29 септември и ще се предава чрез лив стрийминг на www.skoda-storyboard.com.