Начало Автомобили Skoda ревизира сериозно бестселъра си Octavia

Skoda ревизира сериозно бестселъра си Octavia

61
0

Skoda ревизира сериозно бестселъра си Octavia. От края на 2016 г. автомобилът ще се предлага с променен дизайн в предната и задна част, изключителни системи за подпомагане на управлението, ново оборудване.

„Skoda Octavia винаги е била автомобил със свой собствен клас в компактния сегмент”, коментира главният изпълнителен директор на компанията Бернхард Майер. „Моделът е сърцето на бранда и формира изключителното му развитие, превръщайки компанията в това, което е днес: международен, успешен автомобилен производител с присъствие на повече от 100 пазара по цял свят. Желанието ни е да продължим това развитие с помощта на сериозно променената Skoda Octavia.”

Octavia е най-добре продаващият се модел на чешкия бранд. Моделът постави нови стандарти в отношение на пространството, функционалността, сигурността и комфорта, както и относно качеството на добра стойност. През 20-те години след повторната поява на Octavia 5 милиона клиенти от цял свят са предпочели различни версии на моделното семейство. С последния ревизиран вариант Skoda се надява да продължи успешната история на автомобила, както и да затвърди позицията на марката на международните пазари.

Линиите на новата Skoda Octavia са допълнително изфинени, особено в предната част, която е още по-широка и с още по-силен характер.

Пространството в последния вариант остава едно от най-добрите в класа – 1782 мм в интериора на купето. Обемът на багажника варира между 590 и 610 литра. При сгънати задни седалки се увеличава до 1580 – 1740 л.

Подобренията в Octavia включват нови инфотейнмънт системи. Swing, Bolero и навигациите Amundsen и Columbus са със сензорни дисплеи, отговарящи и на най-леко докосване. Infotainment Online и CareConnect се грижат за свързаността на колата.

Новости има и при системите за подпомагане на управлението. Ако Octavia се използва за превоз на товари например, трейлър асистент поема волана, когато автомобилът бавно върви назад. Front Assist е с допълнителна помощ под формата на превантивна защита за пешеходци. Системата за паркиране е подобрена. Благодарение на заден радар Blind Spot Detection и Rear Traffic Alert осигуряват безопасна смяна на лентата, подпомагайки карането и при заден ход при паркиране. Камера за задно виждане дава поглед върху цялостната обстановка около автомобила на бордния монитор.

Към добавените екстри са ключ с възможност за запаметяване конкретни настройки за личния автомобил, подгряване на волана, сгъващи се масички на гърба на предните седалки, държачи за бутилки.

Двигателите са 5 TSI и 4 TDI. Обемите им са между 1 и 2 литра, а мощността – 63 kW (84 к.с.) – 135 kW (184 к.с.). При почти всички варианти на мотори за ревизираната Skoda Octavia е налична DSG трансмисия с 6 или 7 предавки. Има и механична скоростна кутия. Задвижването е 4х4 за 1.8 TSI и 2.0 TDI.