Начало Автомобили Škoda показа обновената Octavia

Škoda показа обновената Octavia

3643
0
Skoda Octavia

След повече от 7 милиона продадени бройки Škoda Auto обновява лифтбек и комби версиите на своята емблематична Octavia. Четвъртото поколение на популчрният модел вече е с освежена визия, която включва обновена решетка на Škoda и ново второ поколение LED Matrix основни светлини. Тя ще се предлага с по-богато стандартно оборудване като 10-инчов дигитален дисплей и двузонов климатроник. Значително е увеличен делът на устойчивите материали в автомобила. Допълнителнени са системите за сигурност и асистенция. Новата структура на оферирането пък ще предостави допълнителни възможности за индивидуализация.

 

„Нашите клиенти с право очакват много от Octavia и това обновяване извежда нашия най-продаван модел на следващото ниво. Иновации като напълно преработена информационно-развлекателна система, нови системи за безопасност, повишено използване на устойчиви материали и по-мощни основни светлини, го правят още по-подходящ автомобил за ежедневните изследователи. Убеден съм, че най-новата ни Octavia ще изненада и зарадва своите водачи и пътници, затвърждавайки позицията си на най-популярния ни автомобил.“

Клаус Целмер, председател на борда на директорите Škoda Auto

Четвъртото поколение на Octavia навлиза в следващата си производствена фаза с обновления, които включват нов, подобрен дизайн с обновени предна и задна брони и актуализираната решетка на Škoda. Нови са и второто поколение LED Matrix предни основни светлини, ревизирани LED задни светлини с анимирани пътепоказатели и лети джанти с нов дизайн. Новата структура на гамата включва четири нива на оборудване – Essence, Selection, Sportline и RS – както и девет избора на дизайн за интериора.

Базираният на изкуствен интелект чатбот ChatGPT ще бъде интегриран в гласовия асистент Laura като стандартно оборудване. Това въвежда разнообразие от нови възможности, които далеч надхвърлят предишните гласови команди. Интелигентният асистент за паркиране и дистанционният асистент за паркиране също правят своя дебют в Octavia. Гамата от двигатели се състои от два 1.5 TSI бензинови двигателя, предлагани като опция с мека хибридна технология, два по-мощни 2.0 TSI бензинови двигателя и два дизела. Мощностите варират от 85 kW (115 к.с.) до 195 kW (265 к.с.).