Начало Автомобили Skoda произведе 1,5-милионния си автомобил в завода в Квасини

Skoda произведе 1,5-милионния си автомобил в завода в Квасини

110
0

Skoda Auto произведе своят 1,5-милионен автомобил в завода в Квасини. Автомобилът под този номер, слязъл от поточната линия, е от модела Superb.

В момента три от моделите на Skoda се правят в Квасини: Superb, Yeti и Roomster. Автомобилният производител значително разшири и модернизирана своята производствена площатка в Източна Бохемия в рамките на продължаващата модел кампания, с големи инвестиции главно в цеховете за боядисване на купето, монтаж и логистика.

В момента в Квасини работят около 4500 служители. Дневната в завода се произвеждат 800 автомобила, като се работи на три смени.

Заводът в Квасини е важен стълб в световната производствена мрежа на Skoda – казва Михаел Олеклаус, член на Съвета на двиректорите в Skoda към отдела за произодство и логистика. – 2013 г. е година на нови модели за нас и това предприятие е един от стълбовете на настоящата моделна офанзива. Два важни нови модели в портфолиото на Skoda се произвеждат в Квасини – напълно преработените Skoda Superb и Yeti. Успешните стартове в производството и на двамата модела са потвърдили високото ниво на работа на нашите служители.

През последните две години Skoda е разширила и модернизирала важни производствени зони в завода в Квасини. Началото на производството на новия Superb доведе до силен стремеж към модернизиране с ново оборудване и инструменти на отделите за бояджийските и монтажни цехове. Заводът също така е оптимизирал логистичнния си процес и е преустроил съоръжението за тестване на окончателното сглобяване. В началото на 2013 г. бяха открити нова логистична сграда и поточна линия за модела Roomster. Освен това заводът в Квасини започва да сглобява шасита. Тази стъпка бе предшествана от удвояване на производствения капацитет за Skoda Yeti до 100,000 броя годишно.

Заводът в Квасини може да разчита на близо 80 години производствено наследство, като е и един от най-важните работодатели в региона. На тази площадка са били произвеждани автомобили още от началото на 1930-те година, включително JAWA 700. Първият модел на марката Skoda произведен в Квасини през 1947г е Skoda Superb. Тя е последвана от Skoda Felicia (1958-1964), Skoda 110 R Coupe (1970-1980) и Skoda Пикап/VW Caddy Пикап (1995-2001). Производството на новото поколение на Skoda Superb започна през 2001г., като беше последвано от Skoda Yeti през 2009 г. В началото на 2013г. в Квасини започна да се произвежда отново и модела Roomster. Skoda Ауто продължава да подкрепя широка гама от културни, спортни и социални проекти в и около Квасини.

Заедно с другите два завода на Skoda в Млада Болеслав и Врхлаби, площадката в Квасини е неразделен елемент от производствените възможности на марката. Skoda Auto разчита и на допълнителен производствен капацитет за доставка на автомобили на местно ниво в ключови международни пазари като Китай, Индия и Русия.