Начало Автомобили Skoda с две отличия в първия британски конкурс Кола на годината

Skoda с две отличия в първия британски конкурс Кола на годината

64
0

Skoda спечели отличия в две категории в първия британски конкурс Кола на годината. Марката бе единствената, взела призове в повече от един клас.

Новата Skoda Octavia се изкачи на върха в клас „Най-добър семеен автомобил”. Octavia Estate пък триумфира в „Най-добър комби автомобил”.

Призовете в новоучредения конкурс се дават от жури от над 25 автомобилни журналисти от Великобритания. Сред тях има представители както на конвенционалната преса, така и на уеб сайтове, отразяващи пазарите и потребителските нагласи журналисти, телевизионни водещи, колумнисти, както и специалисти на свободна практика.

Отзивите за Octavia бяха, че третото поколение не е загубило нищо от първоначалната привлекателност на модела, като в същото време вече е с характеристики на кола от по-висш клас. Автомобилът е практичен и достъпен като цена, има отлично управление и динамика, интериорът е с отлично качество и има достатъчно пространство.

Octavia Estate също заслужи признание като по-добър вариант за комби от множество други предложения, при това без да се правят компромиси с поведението на пътя.

При такова признание от толкова разнопосочни като сфери на отразяване и влияние автомобилни журналисти, е очевидно, че новата Octavia е победител на много нива – коментира бранд директорът на Skoda Великобритания Аласдир Стюарт.