Начало Автомобили Skoda Superb – още по-добро предложение след сериозен фейслифт

Skoda Superb – още по-добро предложение след сериозен фейслифт

708
0
Skoda Superb

Skoda Superb и Skoda Superb Combi са със значителен фейслифт, който ще бъде показан на автомобилното изложение в Шанхай тази година. Топмоделите на Skoda впечатляват с новите си дизайн, интериор и технологични характеристики.

Skoda Superb е върхът в гамата ни и доказва възможностите на компанията като автомобилен производител. Настоящият значителен фейслифт направи колата дори още по-привлекателна – коментира главният изпълнителен директор на Skoda Винфрид Вахланд.

Новият Superb ще бъде представен на европейския пазар в края на юни тази година. Вахланд разясни, че моделът предлага комфорт, надхвърлящ стандартите на средната класа:

– Това означава много пространство, отлична функционалност, комфорт на най-високо ниво, топсигурност, много добро съотношение цена-качество и изключителна елегантност. Намерението ни е винаги да предлагаме на потребителите си нещо допълнително.

В новия Superb са напълно преработени предната и задна част на колата. Вмъкнати са елементи от новия корпоративен дизайн: линиите са изчистени, пропорциите – балансирани. За първи път в този модел се предлагат биксенонови фарове с интегрирани LED светлини. Автомобилът освен това ще се предлага в два варианта с цвят металик: метално сиво и лунно бяло. 16- и 18-цолови джанти също са сред опциите.

Многообразието на материи и варианти за интериора също е забележително. В най-високото ниво на обзавеждане – Superb L&K – е налична нова комбинация в кафяво и слонова кост.

Двигателната гама е още по-привлекателна – агрегатите пестят повече от 19% гориво в сравнение с предшествениците си. Стандарт за дизеловите варианти ще е старт-стоп системата, както и тази за рекуперация на кинетичната енергия. Superb GreenLine е с разход от само 4,2 литра дизел на 100 км, което кореспондира на 109 грама/км вредни емисии.

Предлаганият в Superb комфорт е повишен благодарение и на Automatic Parking Assistant от последно поколение, който сега е наличен и в хечбека, и в комбито. Моделът е с пет звезди за сигурност от тестовете на Euro NCAP. Стандарт за европейските пазари ще са ESP, ABS и т.н. Опционалната Adaptive Frontlight System осигурява отлична видимост на тъмно. Driver Activity Assistant предупреждава водача, ако регистрира умора у него.