Начало Автомобили Skoda започна производство на нов 3-цилиндров бензинов двигател

Skoda започна производство на нов 3-цилиндров бензинов двигател

232
0
skoda,двигател,мотор

Skoda започна производство на нов 3-цилиндров бензинов двигател в основния си завод в Млада Болеслав.

1.0 MPI е от серията EA211 и ще се прави в два варианта – 44 kW (60 к.с.) и 55 kW (75 к.с.). Той е с отлични показатели по всички основни характеристики като тегло, разход на гориво и количества отработени емисии.

Значително разширихме производствения си капацитет в Млада Болеслав през последните няколко години. Сега целта ни е да увеличим и броя произвеждани двигатели – коментира отговарящият за производство и логистика член на борда Михаел Оелйеклаус. – Стартът с трицилиндровия MPI от серията EA е важна стъпка в историята ни, както и в развитието на компанията в Чешката република, като освен това е доказателство за огромната отдаденост на служителите ни.

Серията мотори EA211 на Volkswagen Group включва три- и четирицилиндрови бензинови агрегати с обеми от 1.0 до 1.6 литра. Skoda произвежда EA211 1.2 и 1.4 TSI от 2012 г. Сега заводът в Млада Болеслав разширява дейността си с включването на 1.0 MPI. MPI означава Multi Point Injection. Двигателят ще бъде използван в малки, компактни модели на марките Skoda, Seat и Volkswagen.

Най-новият мотор ще е донесе истинско удовлетворение на клиентите благодарение на ниските си разход и количества вредни емисии, както и с намаленото си тегло. Той предлага редица възможности за управление на автомобила, като има стабилно и сигурно, но и динамично едновременно с това представяне, дори при ниска скорост. Това определено е предимство при управление в градски условия.

Производството на 1.0 MPI е в съответствие с всички стандарти и изисквания на компанията. Skoda прави от 2011 г. EA 111 1.2 HTP и EA TSI и MPI двигатели. Тримилионният 1.2 HTP слезе от поточните линии в началото на май.

Производството на двигатели в Млада Болеслав датира още от 1899 г.