Начало Автомобили Skoda започна производството на новата Octavia в Млада Болеслав

Skoda започна производството на новата Octavia в Млада Болеслав

296
0
skoda,Skoda Octavia

Skoda Auto официално започна производството на новата Skoda Octavia в Млада Болеслав. Третото поколение на бестселъра на компанията постави нови стандарти по отношение на пространство, функционалност, сигурност и комфорт в класа си. Конструкцията, дизайнът и съотношението цена/качество са сред най-добрите за клиентите. Това поставя Octavia на специална позиция в компактния сегмент. Новият модел ще бъде представен първо на европейските пазари в края на януари 2013 г.

Octavia е сърцето на марката Skoda – заяви главният изпълнителен директор на компанията Винфрид Вахланд. – Хората ни използваха таланта си, за да създадат най-добрата Octavia досега. Този автомобил е в свой собствен клас във всяко отношение. Затова и моментът, в който даваме началото на производството на третото поколение е толкова важен.

При подготовката на новата Octavia Skoda проведе един от най-пространните процеси за разрастване и модернизация на основния си завод в Млада Болеслав. Капацитетът на поточната линия за модела бе увеличен от 800 на 1200 коли на ден. Освен Octavia и Rapid във фабриката се прави и Fabia. Затова ръководството отбеляза колко добре са се справили всички отдели – производство, планиране, инструментариум, логистика – със задачата да започнат втори производствен цикъл след този на Rapid през август, при това без работата да пострада ни най-малко.

Сред новостите в Млада Болеслав днес например е напълно автоматизирано бояджийно, а за началото на 2013 г. още подобрения ще влязат в сила.

Началото на производството на новата Octavia е важно и от друга гледна точка. С него Skoda започва най-голямата моделна офанзива в историята си. От днес до 2015 г. Skoda планира да представя нов или ревизиран модел средно на всеки шест месеца. Целта е повишаване броя на продажбите в световен мащаб до минимум от 1,8 млн. броя годишно до 2018 г.