Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Скоростната кутия провали Бурде

Скоростната кутия провали Бурде

18
0

Странна повреда в скоростната кутия всъщност провали състезанието на Себастиен Бурде на Монца.
Съотборникът на победителя в Гран при на Италия спечели четвърта стартова позиция в квалификацията и също имаше отличен шанс за място на подиума, но при потеглянето на колата за сигурност в загряващата обиколка остана на място и не можа да започне надпреварата над 2 минути след съперниците си.
„Не можех да включа на първа скорост, а когато го направих и отпуснах съединителя колата спря – разказа Бурде. – Много е странно, заради наличието на програма против изключване на мотора, но се случи, а никога преди не сме имали подобен проблем. После отново не успях изобщо да включа на скорост и загубих цяла обиколка.”
Бурде не криеше разочарованието си от това, че не можа на практика да участва в състезанието, в което имаше шанс дори да се качи на подиума.
„Изглеждаше, че ще съм много близо до третото място при тези условия – заяви още Бурде пред репортерите. – Не зная дали щях да имам чак бързината на Себастиан (Фетел), но при всички случай бяхме много близо. Наистина ми е трудно да празнувам с останалите, макар да се радвам за успеха на Себ и всички други.”