Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Скоростта на Макларън в дъжд – решаваща

Скоростта на Макларън в дъжд – решаваща

37
0

Макларън са убедени, че силното им темпо напоследък в мокрите надпревари на Спа и Монца ги поставя в доста силна позиция за остатъка от сезона.

Предвижда се дъжд и за нощната надпревара в Сингапур следващата седмица. Освен това не е необичайно в Япония, Китай и Бразилия да има също дъжд.

Макларън и Люис Хамилтън в частност обаче показват много впечатляваща скорост в мокри условия. По повод на това изпълнителният директор на Макларън, Мартин Уитмарш, вярва, че именно силното им темпо в дъждовни условия може да се окаже жизненоважно за титлата.

„През тази година Ферари и ние показваме доста сходно темпо, така че мисля, че ще бъде доста трудно и за двата тима да изгради някакво предимство пред конкурента си за последните четири кръга” – казва Уитмарш.

„Представянето на МР4-23 в мокри условия може да се окаже решаващо.”

„И докато за Сингапур не може да се каже много, то мисля, че всички сме виждали мокри състезания в Япония, Китай и Бразилия. Затова и мисля, че сме добре подготвени. И с оглед на силното темпо на Люис в дъждовни условия мисля, че няма причина да не се чувстваме уверени.”