Начало Автомобили След допълнителна намеса на Суитцър, мощността на Нисан GT-R достигна 850 к.с.

След допълнителна намеса на Суитцър, мощността на Нисан GT-R достигна 850 к.с.

49
0

Тунинг-компанията Суитцър пусна няколко умопомрачаващи модела тази година, като един от тях бе разполагащият с 800 к.с. Нисан P800 GT-R. Малко след като завърши всеки един свой проект обаче, фирмата е засипвана с въпроси на клиентите си, които питат за още.

Първият въпрос, който ни зададоха за P800 бе – каква ще бъде мощността със състезателно гориво„, обяснява собственикът Тим Суитцър.

„Обясних, че ние разработваме „Р“ пакетите за ежедневна употреба и те не принуждават клиентите ни да купуват състезателно гориво. Искахме да направим кола с 800 к.с., която да е истински ежедневен автомобил и смятаме това за завършено…. Но някой винаги ще иска повече. Така ние склонихме към исканията на тези клиенти, които използват техните GT-R-и предимно за каране на писта и разработихме нов „R“ пакет специално за тях.

В този случай „R“ се отнася за състезателно гориво (Race fuel). Виждахме последователните резултати на дино-тестовете, които показаха 740 к.с. на колелата няколко пъти подред. Почти всички ще се съгласят, че GT-R има около 15% загуби. И базирайки се върху това, смятаме, че този кит спокойно предоставя повече от 850 к.с. на коляновия вал“, казва още специалистът.

Цената за новия пакет R850 е 20 990 щатски долара и включва настройки както за нормално, така и за състезателно гориво, както и ревизирания охладителен комплект на Суитцър, съдържащ масивен двоен радиатор, термостат и нови интеркулери.