Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 След една година в F1 съм напълно различен пилот, смята Строл

След една година в F1 съм напълно различен пилот, смята Строл

46
0

Пилотът на Уилямс Ланс Строл смята, че след 1 сезон във Формула 1 вече е напълно различен пилот. Канадецът дебютира през 2017 г. за екипа на Уилямс и след слабите първи няколко състезания, записа първи точки в Гран при на Канада. След това се качи и на подиума в Баку, завършвайки 3-и.

Така той обори в голяма степен критиците си, които го обвиняваха, че е стигнал до Формула 1 само благодарение на парите на баща си Лорънс Строл, който е един от най-богатите хора в света, и който през миналия сезон според слуховете е подсилил бюджета на Уилямс с около 35 млн. долара.

„След първия ми сезон съм напълно различен пилот, каза канадецът. – Не мога да кажа, че не бях готов да дебютирам в F1. Напротив, нямаше как да се подготвя по-добре с помощта на всички в Уилямс. Но не е за вярване колко опит натрупах за толкова кратко време. Благодаря на всеки един в голямото семейство Уилямс, че ме приеха като тяхно дете.

Благодарен съм и на всеки един от пилотите, с които се състезавах, че ми показаха какво е нужно да достигнеш нивото им. Много хора се съмняваха, че ще стигна дотук, но тези, които стояха до мен, не се съмняваха нито за миг Чувството да стартирам от първа редица и да се кача на подиума е неописуемо. Трябва да се качиш сам, за да разбереш какво означава.”