Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 След някой и друг час ще оценим постигнатото, убеден е Алонсо

След някой и друг час ще оценим постигнатото, убеден е Алонсо

60
0
Фернандо Алонсо

– Срамота е, че стигнахме до [битката в] края на сезона и загубихме титлата в последния момент, но това е състезанието, това е спортът – бе обобщението на Фернандо Алонсо, след като не успя да се пребори за короната във Формула 1 през 2010 г.

Испанската звезда на Ферари призна, че всичко се е объркало днес, както и че решението за ранното му спиране в бокса не е било лесно.

– Искам да поздравя Ред Бул и пилотите им: през този сезон те имаха нещо повече от нас и заслужават да са първи сега. Изживяхме няколко особено напрегнати месеца, но вече съм в отбор с изумителна атмосфера. В момента сме малко тъжни, но след някой и друг час, вече на чиста глава, ще оценим повече постигнатото. Трябва да продължаваме в същия дух, да останем единни. Догодина е нужно да се борим със същото желание за победа, а това е в кръвта на Ферари – категоричен бе двукратният световен шампион.

Състезанието премина още по-зле за Фелипе Маса, който също избра ранен питстоп.

– След това през цялата дистанция бяхме в трафик, а колите пред нас се оказаха прекалено бързи на правите и бе невъзможно да ги изпреварим. Жалко е, че на такова фантастично трасе задминаванията са толкова сложни. За мен сезонът определено не бе страхотен, очаквахме много повече. Сега трябва да се подготвим възможно най-добре за догодина. Допуснахме грешки и трябва да не ги повтаряме – заяви бразилецът.