Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 След похвалата в Унгария, Маса смята, че Грожан е виновен за представянето...

След похвалата в Унгария, Маса смята, че Грожан е виновен за представянето му на Спа

35
0
2013,Спа,Фелипе Маса,Ферари

Показаното от Фелипе Маса на Спа определено не бе достатъчно, за да убеди Ферари да поднови отново договорът му за един сезон. Защото докато Фернандо Алонсо успя да се качи на подиума, стартирайки от деветото място, то започналият надпреварата само място по-назад бразилец се добра едва до седма позиция.

„За съжаление още в първия завой загубих четири позиции и движейки се зад други автомобили не успях да покажа темпото, което имахме всъщност“, обясни Маса. „Грожан излезе от пистата и се върна пред мен, заради което трябваше да спра и това бе най-големият проблем за мен.“

Маса имаше проблем с електрониката, след като дисплея на волана му не показваше нищо в продължение на две обиколки. Този проблем обаче бе отстранен бързо.

„Целта при първото ни спиране бе да спечелим позиции и това за щастие се случи. Представянето ми после бе добро. Като цяло обаче втората серия от обиколки не бе това, което очаквах, защото трябваше да спра по-рано.

Нещата се объркаха още по време на квалификацията. Колата бе достатъчно добра, за да се класираме в топ 5, но вместо това стартирахме от пета редица.

Видя се, че когато правим нещата по време на състезание както трябва, можем да сме конкурентоспособни на всяко едно трасе. В много от състезанията имахме проблеми и затова не успявахме да се класираме на позициите, за които имахме темпото.

Трябва да продължим да работим усилено, за да интегрираме новите части в колата и за да продължим да се развиваме. Това ще ни помогне да бъдем конкурентоспособни. Изпуснахме някои възможности дори за победа, просто защото новите части не функционираха. Със сигурност на Спа успяхме да наваксаме от изоставането си и се надявам да запазим посоката на развитие.“