Начало Автомобили Следващото поколение Audi TT ще е с нов дизайн

Следващото поколение Audi TT ще е с нов дизайн

47
0
Audi TT

Следващото поколение Audi TT ще изразява новата стратегия за дизайна на Audi, която ще подчертае различията между автомобилите спрямо кросоувърите и SUV-овете.

Третото издание на компактното купе и роудстър заедно със следващото А4 ще са с по-остри, ъгловати черти, обясни по време на автомобилното изложение в Детройт шеф-дизайнерът на Audi Волфганг Егер.

Разбираме критиките за това, че автомобилите ни прекалено мното си приличат — заяви Егер пред Car and Driver.

В същото време той намекна, че промените няма да са радикални. Основните елементи в бъдещите модели на Audi ще са по-острите профили и по-дръзки решения за светлините, станали възможни благодарение на LED технологиите.

Следващото ТТ освен това ще е създадено на платформата Modular Transverse Matrix (MQB — Modularer Querbaukasten). Тя включва брандовете на Volkswagen, Audi, Skoda и Seat и чрез нея се стандартизират множество компоненти и параметри, като в същото време е осигурено максимално използване на нови технологии. ТТ ще е с предно задвижване или такова на четирите колела, с 5- или 4-цилиндрови двигатели. Топварианта TT RS ще е с мощност близо до 400 к.с.

Проектът за новото TT освен това ще скъси дистанцията с R8, след като този за спортния R4 бе замразен.