Начало Автомобили Следващото поколение Мерцедес S-клас със сигурност ще включва и изключително икономичен хибрид

Следващото поколение Мерцедес S-клас със сигурност ще включва и изключително икономичен хибрид

45
0

Когато Мерцедес-Бенц пуснат новата генерация S-клас през 2012-та година, в гамата на модела със сигурност ще присъства и много икономичен хибриден вариант, чийто електромотор ще може да се зарежда директно от електрическата мрежа.

Според директорът на отдела за проучване и развитие на компанията – Томас Вебер, този модел ще изхвърля под сто грама СО2 емисии на километър. Това обаче ще се отрази сериозно и на цената на автомобила, която със сигурност ще бъде доста по-висока от тази на стандартния S-клас.

Мерцедес вече произвеждат хибридна S-класа. Това е моделът S400 BlueHybrid, който разполага с 3,5-литров V6 двигател с 279 к.с. и 15-киловатов електромотор. Със сигурност обаче планираният модел ще е много по-икономичен и ще се базира по-скоро на представения във Франкфурт миналата година прототип Vision S500 plug-in (на снимката).

Въпреки всичко обаче Вебер заяви, че изцяло електрически S-клас няма да се появи скоро, тъй като е нужно доста време на разработки, за да се постигне нужният пробег, който да се изминава с едно презареждане.