Начало Избрани Следващите два месеца са жизненоважни за концепцията на Мерцедес за 2023 г.

Следващите два месеца са жизненоважни за концепцията на Мерцедес за 2023 г.

2635
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Следващите два месеца ще са особено важни за Мерцедес в решаването на това в каква посока ще тръгне отборът за колата си за следващия сезон във Формула 1, заяви Тото Волф.

„Липсваха ни инструментите, симулациите и разбиране, за да открием проблема, който сами си създадохме. Не можехме да вкараме колата в желания работен прозорец. И аеродинамично, и механично никога не уцелвахме най-добрия вариант“, обясни шефът на тима от Бракли.

„Отне ни месеци да оправим някои от нещата, които бяхме свършили. Не е като да вярвам, че сме открили светия граал и разбираме всичко, и догодина нещата ще са върхът. Сега е жизненоважен период. Буквално през следващите един-два месеца трябва доста точно да разберем какво трябва да сторим за догодина“, допълни Волф

Люис Хамилтън от своя страна сподели, че 1000% сигурен в способността на инженерите на Мерцедес да направят кола за догодина, която да върне екипа в борбата за победи.

„Това винаги е трудна задача. Но ние сме били много силни в миналото, печелили сме световни титли, комуникациите ни продължават да се подобряват. Имаме повече срещи, постоянно водим разговори. Старая се да давам колкото се може повече обратна информация – какво усещам в колата, откъде биха могли да са проблемите, как би могло да се спечели време. Това са неща, които не се виждат в данните – тях ги обяснява пилотът. С Джордж [Ръсел] се трудим здраво по въпроса.“

„В болидите има потенциал: имаме аеропритискане, но на определени места не успяваме да го използваме. Имам 1000% доверие на хората ни във фабриката да сглобят всички парчета от пъзела. Не се съмнявам, че догодина ще сме в различна позиция“, каза Хамилтън.

По-рано през сезона седемкратният световен шампион неколкократно коментира, че Мерцедес може да вземе победа този сезон. Според Деймън Хил това може да се случи единствено при някое неконвенционално състезание

Такива обикновено се случват при промяна на метеорологичните условия.

„До края на сезона почти винаги има по някоя такава надпревара. Тогава от Мерцедес биха могли и да спечелят. Някъде ще вали, ще е мокро. На Сузука ще е мокро! Ако в Ред Бул нямат повече развитие за RB18, Ферари и Мерцедес ще се борят сериозно с тях до Абу Даби. Макс Верстапен вече не поема рискове – няма нужда, всичко е под неговия контрол. Той е спокоен и кара брилянтно, в топ форма е“, каза още Хил.