Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Слим Домит: Сезонът ще е решаващ за Перес

Слим Домит: Сезонът ще е решаващ за Перес

39
0
Серхио Перес

Серхио Перес е пред началото на своя втори сезон във Формула 1. Както и в дебютната си година, шампионът от GP2 за 2010 г. ще кара за екипа на Заубер. В края на този сезон договорът на мексиканеца с швейцарците изтича, което още от сега поражда спекулации за неговото бъдеще.

22-годишният пилот е един от младите таланти в падока. Освен това зад гърба му са и милионите на мексиканската телекомуникационна компания Телмекс, което го прави привлекателен за много отбори. Карлос Слим Домит, син на най-богатия човек в световен мащаб и потенциален наследник на поста собственик на Телмекс, не изключва смяна на отбора след изтичането на договора със Заубер.

„През тази година пред Серхио стои сериозна задача“, цитиран е Слим Домит от вестник АС. „Добър сезон може да го направи кандидат за някой от топ отборите, в противен случай може ефекта да е отрицателен.“

Спекулациите, кръжащи често в медийното пространство говорят за сериозен интерес към мексиканеца от страна на Ферари.

„Вярно е, че на определени нива вече имаше контакти с Ферари. От една страна те са партньори на Заубер и ги снабдяват с двигатели. От друга той е член на програмата им за развитие на млади пилоти. Но спортът е доста сложен и най-важното нещо са резултатите“, убеден е Слим Домит. Това разбира се важи не само за Перес, но и за дългогодишния пилот на Ферари, Фелипе Маса, чийто договор изтича също в края на годината.

„Да видим, какво ни е приготвило бъдещето“, завършва мексиканецът.