Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Случилото се в Австрия бе неизвинимо, признаха Заубер

Случилото се в Австрия бе неизвинимо, признаха Заубер

63
0
Адриан Сутил

Тимът на Заубер определи представянето си в Гран при на Австрия като неизвинимо, след като объркана радио комуникация доведе до съсипване състезанието и на двамата им пилоти.

Швейцарският отбор няма спечелена точка след 8 кръга от тазгодишния шампионат. Адриан Сутил е 17-ти, а Естебан Гутиерес – 20-ти в подреждането при пилотите, като най-доброто им класиране в състезание са съответно 11-то и 12-то място (и за двамата в първия старт в Австралия).

На пистата Ред Бул Ринг Гутиерес излезе от бокса преди гайка на задно дясно колело да бъде завита. Това му донесе наказание 10 секунди в пита и 10 места назад на грида за Гран при на Великобритания. Съобщението, че трябва да влезе в бокса обаче по погрешка бе изпратено на Сутил, който надлежно тръгна да го изпълнява. Немският пилот продължи, след като стана ясно, че не той трябва да се прибере, но щетите вече бяха нанесени.

Станалото днес е неизвинимо. Грешките ни провалиха състезанието. Не бяха спазени определени процедури. В резултат на това спряхме грешен болид на трасето. Също толкова недопустим е пропускът при първото спиране на Естебан в пита. А вървяхме прилично, като се има предвид потенциалът ни – коментира шефът на инженерите на пистата Джампаоло Далара.

Шефът на тима Мониша Калтенборн повтори същото нещо и допълни, че подобни пропуски не трябва да бъдат допускани, както и че екипът просто не може да си позволи подобни грешки.

Не беше добро състезание. Опитах се да извлека максимума от автомобила, но непрекъснато ми показваха сини знамена, трябваше да пропускам други болиди и от там дойдоха по-слабите времена за обиколка. Направихме компромис с квалификацията, за да подобрим състезателното темпо, но не се получи. Беше трудно да опазя гумите – каза Гутиерес.

Сутил прие философски станалото. Той сподели, че от пилотска гледна точка надпреварата за него е била добра:

Стартирах добре, спечелих две позиции в първата обиколка. Всичко вървеше по план до 15-ия тур. Изведнъж обаче получих инструкция да спра незабавно автомобила. Оказа се, че не била за мен, а за Естебан. Обадиха ми се и продължих, но бях загубил доста време заради този инцидент.