Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Слуховете около Михаел Шумахер продължават

Слуховете около Михаел Шумахер продължават

51
0

Дълго време след направените в края на миналата година тестове за екипа на Ферари се появяваха какви ли не слухове за бъдещето на Михаел Шумахер. От това че ще замести Жан Тод като спортен директор на Ферари, до там че ще последва Рос Браун за да помогне за възраждането на Хонда. С настъпването на новата година слухове малко по малко затихнаха. До тестовете за екипа на Дукати. И веднага се заговори (благодарение и на добрите резултати) за възможна кариера на 7-кратния световен шампион в MotoGP.
Сега, около месец по-късно тези слухове отново бяха възродени благодарение на публикации във френски и италиански издания.
Спекулациите започнаха след статия в L’Equipe, където в ретроспекция се описваха двете изпитания проведени от Шумахер за екипа на Дукати.
Въпреки че мениджърът на италианците Ливио Супо отрече да има намерения да привлече Шумахер в отбора си слуховете продължиха.
„За нас бе голямо удоволствие да работим заедно с Михаел Шумахер по време на тези две изпитания”, заяви Супо. „Това обаче не означава че той ще вземе участие в състезание. Не сме говорили нито с него, нито с неговия мениджър за участие в надпревари.”
Ако може да се вярва на френската преса Шумахер е взел още веднъж, този път не официално участие в тестове за Дукати на пистата Бресе във френските Алпи.
Германецът от своя страна винаги е подчертавал, че участва в подобни изпитания единствено и само за удоволствие. Единственото, което искал да разбере е, колко бърза може да е машина от MotoGP и дали той може да я контролира.
Според L’Equipe доверено лице на германеца е разпитвало, дали и при какви условия може да участва Шумахер в едно-единствено състезание в рамките на световния шампионат в MotoGP.
Пред Gazzetta dello Sport обаче шефът на MotoGP Кармело Еспелета е отрекъл подобни разговори.